Με λουκέτο κινδυνεύει η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου

Με λουκέτο κινδυνεύει η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου

Αρ. Πρωτ. 18616/30.06.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κλινικές, η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει με κλείσιμο. Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και της Βόρειας Ελλάδας και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και ασθενών. Η συγκεκριμένη κλινική διαθέτει αξιόλογο και πλήρως εξειδικευμένο ιατρικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό. Το έργο που παράγει είναι αξιοσημείωτο, η αδιαφορία, όμως, και η αδράνεια εκ μέρους των αρμοδίων την οδηγεί σε σταδιακή απαξίωση.

Οι πρακτικές αυτές καταργούν πλήρως το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στον κατήφορο με την αδιέξοδη πολιτική της. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει και να μεριμνήσει για την συνέχιση λειτουργίας της Παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, οι αυξημένες ανάγκες της οποίας απαιτούν την προώθηση του έργου που παράγει και του προσωπικού που απασχολεί.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει με κλείσιμο η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί η λειτουργία της;

Απάντηση Υπουργείου